Nieuws 2022

Nieuws 2022

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Voorhout was dit jaar een groot succes, ook voor de Vrienden van het Overbosch.Hoewel de voorspellingen m.b.t. het weer somber waren, was de werkelijkheid gelukkig heel anders. In de middag konden we af en toe genieten van een zonnetje. In onze kraam vonden een drietal activiteiten… Lees meer »
Kunst in het Overbosch en Kunst voor Kids

Negende editie Kunst in ’t Overbosch20 en 21 augustusOp zaterdag 20 en zondag 21 augustusbruist het Overbosch al weer voor de negende keer van kunst. Al meer dan 40 kunstenaars hebben zich hiervoor aangemeld. Zij vinden in het bos met zijn nieuwe watergangen en bruggen een prachtige plek om bezig… Lees meer »


Vandalisme in het Overbosch 2

Vandalisme in het Overbosch De Rotary Voorhout vierde vorig jaar haar 30 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan deed het bestuur van de vereniging twee picknicktafels cadeau aan de Stichting Vrienden van het Overbosch. Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Overbosch was erg blij met dit gro… Lees meer »


vandalisme in het Overbosch 1

Helaas hebben vandalen in het Overbosch tot twee maal toe bijenkasten omgegooid. Al een aantal jaren staan er in het Overbosch twee, soms drie bijenkasten. Sinds vorig jaar worden deze kasten verzorgd door onze imker Ronald. Het houden van bijen is voor hem een boeiende en plezierige hobby. Het is… Lees meer »


Zilveren Barensteel en beeldje voor Ems Raijmans

Op vrijdag 13 mei werd ons bestuurslid Ems Raijmans onderscheiden met de Zilveren Barensteel van de Gemeente Teylingen voor het gedurende 50 jaar organiseren van De KWF collecte en haar langdurige vrijwilligerswerk voor de zwemvereniging de Columbiaan, de Stichting Platform gehandicapten en de Stic… Lees meer »


Een lintje voor Tobi Hoogink, onze secretaris

Tobi is ruim 40 jaar lid van de toneelvereniging Cultuur Verheft en heeft daarbinnen ruim 27 jaar diverse functies bekleed. Ruim 20 jaar heeft Tobi als secretaris van de carnavalsvereniging de Bokken gezorgd voor draaiboeken en programma’s en onderhield hij de contacten bejaarden- en verzorgingsteh… Lees meer »N.L. Doet

Ook dit jaar deed de Stichting Vrienden van het Overbosch mee met N.L.Doet. De stormen Corrie en Eunice hadden gezorgd voor omgevallen bomen en afgeknapte takken. Nu de werkzaamheden voor de “Blauwe Long”klaar zijn was het tijd voor het herplanten van bomen en struiken. Zo’n 12 vrijwilligers hebben… Lees meer »


Picknicktafels van de Rotary

De Rotary Voorhout vierde vorig jaar haar 30 jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan deed het bestuur van de vereniging twee picknicktafels cadeau aan de Stichting Vrienden van het Overbosch. Donderdag 17 maart zijn de tafels geplaatst. Vrijdag 25 maart werden de tafels officieel overgedragen aan de… Lees meer »


Blauwe long: Opening

Opening “Blauwe Long” in de parel van Voorhout: Het Overbosch vrijdag 11 maart 2022 Tussen 09:00 uur en 09:30 verzamelden de genodigden zich bij de ingang van het Overbosch Voorzitter Marianne van der Voort verwelkomde de genodigden,waaronder de burgemeester Carla Breuer en de wethouder Heleen Hooy… Lees meer »


Blauwe long: Laatste loodjes

De is verbinding tussen Leidsevaart en de vijver is al vergevorderd. Het water van de Leidsevaart en de vijver staan nu met elkaar in verbinding. De eerste brug wordt op zijn plek gehesen. Ook de brug over de uitgraving tussen vijver en de sloot langs de Rijnsburgerweg wordt geplaatst. Evenals de… Lees meer »


Storm Eunice zorgt voor veel schade in het Overbosch

Opnieuw is er een grote dikke beuk door de zware storm omgewaaid. Deze heeft nog een tweetal andere beuken in zijn val mee genomen. Ook verder op in het bos brak de stam van een beuk doormidden. De populier die langs de vijver stond achter de brug ging om en viel midden in de pas uitgebaggerde vijv… Lees meer »


Stormen gingen te keer in het Overbosch

Helaas hebben de twee stormen Corrie en Eunice hun tol geëist in het Overbosch De oude populier aan de achterkant van de vijver is omgewaaid. Ook een grote beuk vlak bij de al eerder omgewaaide twee beuken is omgegaan en heeft in zijn val een tweede beuk mee genomen. Achterin het bos langs de sloot… Lees meer »


Voortgang werkzaamheden “Blauwe Long”

In het Overbosch wordt keihard gewerkt aan het project “Blauwe Long”dat dank zij de subsidies van Provincie Zuid Holland: Erfgoedlijn Trekvaarten en Regio Holland Rijnland, Regionaal Groenprogramma mede werd mogelijk gemaakt. Voordat de werkelijke doorgraving kon plaats vinden moest eerst de bescho… Lees meer »Voorbereiding NL Doet

In het voorjaar op zaterdag 12 maart doen de Vrienden van het Overbosch weer mee met NL Doet.Dat wil zeggen dat diverse vrijwilligers samen aan de slag gaan in het Overbosch. Een van de werkzaamheden zal zijn het repareren en maken van takkenrillen t.b.v. vogels, insecten, egels en andere bosdiertj… Lees meer »


De storm Corrie

Op maandag 31 februari 2022 raasde de storm Corrie over ons land. Ook in het Overbosch veroorzaakte de storm schade. Zo brak een hoge beuk op de beukenvlakte doormidden. Ondanks het weer kan je in het bos ook al de voorbodes van de lente zien. Lees meer »