Kunst in het Overbosch: Het was weer een zeer geslaagd evenement

Kunst in het Overbosch: Het was weer een zeer geslaagd evenement

Kunst in het Overbosch wederom een groot succes.

Net als vorig jaar was ook dit jaar Kunst in het Overbosch een groot succes. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers, de aanwezigheid van bijna 40 kunstenaars, het enthousiaste publiek en natuurlijk ook het heerlijke weer kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagd evenement. Vrijdag 19 augustus waren er al veel voorbereidingen getroffen. De grote scoutingtent, marktkraampjes, tafeltjes en stoelen van de Oranje Vereniging en showhekken van de Ijsclub stonden al op de bloemenweide evenals de caravan van de familie Koster. Alles belangeloos beschikbaar gesteld voor dit evenement.

Op zaterdag 20 augustus gaf wethouder van cultuur Elsbeth Koek het startsein door de eerste handeling te verrichten voor het gezamenlijk maken van een groot natuurschilderij. Tussen twee bomen hing een grote lijst waarin touwtjes waren gespannen waar iedereen die dat wilde een stukje natuur aan kon toevoegen.

Overal in het bos zaten kunstenaars te werken aan veel verschillende vormen van kunst. Voor de inwendige mens hoefden zij zich niet druk te maken, want daar werd goed voor gezorgd.

Op zondag 21 augustus waren de kinderen welkom. Ruim 75 kinderen zijn aan de slag gegaan met schildersdoek en verf, met klei en met bouwwerken van bamboe stokken.

Op die dag ook konden de bezoekers op een stembriefje aangeven welk kunstwerk in wording hen het meest aansprak.

An het eind van de middag werd de uitslag bekend gemaakt. De vierde plaats was voor Greetje Spectch, de derde voor Arie Plug, de tweede voor Anna Blokker. De winnaar was dit jaar Casper Dangerman. Hij kreeg uit handen van de voorzitter van Kunst in het Overbosch de grote wisselbeker uitgereikt.