Afscheid bestuursleden Ineke Laroo en Wim Turnhout. Zilveren Barensteel voor Ineke

Afscheid bestuursleden Ineke Laroo en Wim Turnhout. Zilveren Barensteel voor Ineke

Dinsdag 22 maart werd er tijdens een gezellig etentje bij de KTS officieel afscheid genomen van bestuursleden Ineke Laroo en Wim Turnhout.

Ineke werd daarbij blij verrast door de komst van de burgemeester Carla Breuer.
Zij kreeg uit handen van de burgemeester de Zilveren Barensteel uitgereikt voor al haar vrijwilligerswerk.
Ineke is vanaf de oprichting van de Stichting Vrienden van het Overbosch secretaris geweest. Zij verzorgde de contacten met de gemeente en de pers, hield de facebookpagina van de stichting bij. Zij verzorgde mede de vrijwilligers werkdagen en was gastvrouw van de stichting. Ook was ze actief bij de organisatie van Kunst in het Overbosch en Kunst voor Kids.
Regelmatig doet ze in het bos vogeltellingen en leidt als IVN-er regelmatig groepen mensen rond in het Overbosch.
In het verleden was zij medeoprichtster van de Scouting meisjesgroepen Kabouters en padvindsters.

Wim Turnhout was een van de oprichters van de Stichting Vrienden van het Overbosch. De aanleg van de grote rotonde over de nagelbrug dreigde een groot stuk van het Overbosch te doen verdwijnen. Met succes heeft de toen nieuw opgerichte stichting dat kunnen voorkomen. o.a. de aanleg van het kleischelpenpad maakte dat het bos veel beter toegankelijk werd voor publiek.

Wim adviseerde en werkte mee aan het onderhoud van het bos. Hij was de bouwer van onze aantrekkelijke website en onderhield deze nauwgezet en uitgebreid.
Ook was Wim de organisator van Kunst in het Overbosch, maakte het draaiboek en onderhield o.a. de contacten met de kunstenaars. Als IVN-gids gaf Wim regelmatig rondleidingen door het Overbosch.

Wim kreeg als dank twee tickets voor een bezoek aan de marker Wadden.

Ineke en Wim werden door Els Koster ook verrast met een afgezaagde schijf van een tak van de omgevallen boom uit het Overbosch met daarin een natuurlijke afbeelding van vlinder.