Nieuws uit Het Overbosch

Nieuws uit Het OverboschUilenkasten in het Overbosch weer schoon

Voordat de werkzaamheden voor het realiseren van de “blauwe long” van start gaan moesten de uilenkasten worden schoon gemaakt. Op nieuwjaarsdag zijn Eric en Edwin Koster de bomen ingeklommen om de kasten schoon te maken. Omdat de kasten erg hoog hangen gebruiken ze touw-klim-technieken om bij de ka… Lees meer »


Plus sponsorspaaractie voor verenigingen

Ook de Plus winkel van de familie van Dijk in Voorhout hield dit jaar een sponsoractie voor verenigingen. Bij elke 10 euro aan boodschappen kreeg men een kaartje met een code. Daarmee kon je punten geven aan de club van jouw voorkeur.Dit heeft voor de Stichting Vrienden van het Overbosch geresultee… Lees meer »


Opening feestweek Nationaal Park Hollandse Duinen

Vanaf 25 september t/m 3 oktober is de week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Er is een geweldig mooi en gevarieerd programma met meer dan 25 verschillende activiteiten verspreid over het hele gebied van Hollandse Duinen. Het programma kunt u vinden via: www.nphd.nl/deweekvan. Ter gelegenheid va… Lees meer »Storm

Helaas is door de storm van afgelopen vrijdag 21 mei een grote kastanjeboom afgeknapt en omgevallen dwars over het zandpad achter in het bos. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Op de bloemenweide zijn al heel wat bloemen te bewonderen. Ook de rododendrons staan volop in bloei Lees meer »


Deelnemer Bijenlint Bollenstreek

Op initiatief van de Rabobank wordt er in samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en Naturalis een Bijenlint gerealiseerd in de Bollenstreek. Onze stichting Vrienden van het Overbosch wil hier graag haar medewerking aan verlenen. Op vrijdag 14 mei zijn onderzoekers van Naturalis kennis komen… Lees meer »Nieuwe secretaris: Tobi Hoogink

Heel blij is de stichting met de reactie op de oproep voor secretaris. Een reactie en zeker deze van de bekende Voorhouter Tobi Hoogink is voldoende. Tobi is al 27 jaar lid van de toneelvereniging Cultuur verheft en is ook nog secretaris geweest bij de carnavalsvereniging De Bokken. Het bestuur is… Lees meer »