Zeer geslaagde NL-Doet dag in het Overbosch te Voorhout

Zeer geslaagde NL-Doet dag in het Overbosch te Voorhout

Zeer geslaagde NL-Doet dag in het Overbosch te Voorhout

Meer dan 25 vrijwilligers hebben zaterdag 29 mei 2021 de handen uit de mouwen gestoken in het Overbosch. Leden van de Rotary Voorhout en vrijwilligers van de stichting Vrienden van het Overbosch gingen samen aan de slag om 14 kuub zand te verspreiden over de zandpaden in het bos.

Kruiwagens en een kleine tractor met aanhanger werden vol geschept en het bos ingereden om op de zandpaden weer geleegd te worden. Andere vrijwilligers gingen aan de slag om de woekerplant, de Japanse Duizendknoop, en brandnetels te verwijderen.

Op de bloemenweide werden zaailingen van de Esdoorn weggehaald. Weer andere vrijwilligers zorgden voor koffie en koek en een smakelijke lunch. Tijdens de lunch werden de deelnemers verrast met een optreden van Martine de Ket en Joep Derksen. Onder muzikale begeleiding van Martine op cello las Joep een van zijn gedichten voor.

Rond 15 :00 uur waren de klussen geklaard en werd NL-Doet afgesloten met een welverdiend drankje. Voor elke vrijwilliger was er een bedankje in de vorm van een Tagetes plantje (ook wel afrikaantje genoemd), beschikbaar gesteld door de Gemeenschapstuin de Elsgeesterhof in Voorhout.

Mede dankzij de hulp van Ton Koster van de Oranjevereniging Voorhout, die zorgde voor stoelen, tafels en de tractor en dank zij de hulp van Ivonne Schep van Team Beheer Buitenruimte en de mensen van de buitendienst van de gemeente, van wie we kruiwagens, scheppen en harken mochten lenen, werd deze dag een zeer geslaagde NL-Doet dag.

Klik hier voor de foto serie