Kunst in het Overbosch 2023

Kunst in het Overbosch 2023

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus werd er voor de tiende keer Kunst in het Overbosch en Kunst voor Kids gehouden. Het weer werkte goed mee, zodat de kunstenaars en bezoekers volop konden genieten. Het evenement werd geopend door Yvonne Heemskerk, onze plaatselijke kunstenares, die landelijke bekendheid kreeg als deelnemer van Sterren op het Doek en de Nieuwe Vermeer. Op zaterdag trad het Voorhouts kamerkoor op. Zij zongen vol enthousiasme wel twee uur lang prachtige liederen  die een link hadden met de natuur.

Op zondag was er ook weer Kunst voor Kids. Kinderen konden naar hartenlust schilderen, boetseren´╗┐, tekenen, vlaggetjes versieren of bouwen met bamboe stokken. Op de Beukenvlakte konden kinderen en volwassenen genieten van spelers van de de plaatselijke toneelvereniging Cultuur Verheft die een tweetal poppenkast voorstellingen gaven.

Dit jaar was er naast de publieksjury ook een heuse vakjury die bestond uit Diane Verwey, Esther Kortekaas en Diana Brussee. Aan het eind van de dag werden de winnaars bekend gemaakt. De vakjury gaf Mary Admiraal de meeste punten. De publieksjury koos voor de derde keer in tien jaar voor  Casper Dangerman.  Hij mag nu de grote wisselbeker behouden.

en tweetal trouwe kunstenaars werden dit weekend in het zonnetje gezet. Alle tien de jaren waren Paul van Klaverweide en Arie Plug  als deelnemende kunstenaar aan het schilderen in het Overbosch. Ook het echtpaar Els en Ton Koster werd in de schijnwerpers gezet. Zij zijn medewerkers van het eerste uur. Ton zorgt  al 10 jaar lang voor de tenten, marktkraampje, stoelen en tafels , elektriciteit en hekwerken. Onze dank gaat daarbij ook uit naar de Oranje Vereniging, de Scouting en de IJsclub van wie wij de materialen mogen lenen. Els verzorgt al tien jaar lang de catering.

Mede dank zij de hulp van de vele medewerkers kunnen we weer terug kijken op een zeer geslaagd Kunst in het Overbosch en Kunst voor Kids.