Kunst in het Overbosch 2023

Kunst in het Overbosch 2023

Kunst in het Overbosch bestaat 10 jaar

Komend weekend op zaterdag 19 en zondag 20 augustus vindt weer het jaarlijkse evenement kunst in het Overbosch te Voorhout plaats. Het is de tiende keer dat de Stichting Vrienden van het Overbosch dit evenement organiseert. In de afgelopen jaren zijn  vele kunstenaars in het bos aan het werk geweest en heeft het publiek kunnen genieten van de vele creaties. Een tweetal kunstenaars , nl de heren Arie Plug en Paul van Klaverweide zijn trouwe  deelnemers en ieder jaar weer van de partij.

Dit jaar zal op zaterdag vanaf 12:00 uur het Voorhouts kamerkoor een drietal optredens verzorgen. Met een tussenpauze van een half uur zal het koor zich zingend verplaatsen door het bos.

Op zondag 20 aug. vindt ook weer Kunst voor Kids plaats. Kinderen kunnen zich uitleven op het schildersdoek en met klei. Tevens kunnen zij een bijdrage leveren aan de feestvreugde door feestvlaggetjes te maken. Het bouwen met bamboestokken staat ook weer op het programma .Om 11:30 en  13:00 verzorgt Cultuur Verheft een poppenkastvoorstelling in het bos.

De opening vindt  plaats op zaterdag om 10:30 zal worden verricht door Yvonne Heemskerk,  de bekende kunstenares uit Voorhout, winnares van Sterren op het Doek.

Er is voor de kunstenaars dit jaar een tweetal prijzen te winnen. Zowel een professionele jury,bestaande uit Esther Kortekaas, Diana Brusse en Diane Verwey,  als de publieksjury zal een winnaar aanwijzen.

De toegang is gratis. Bij de ingang staat wel een bus waarin men een donatie kan geven om de kosten van het evenement te dekken. . Er zal een stand aanwezig zijn waar men drinken als koffie thee en koude drankjes kan kopen. Helaas kan men alleen met contant geld betalen.

Omdat het bestuur van  de stichting Vrienden van het Overbosch graag ook het zandpad achter in het bos beter toegankelijk wil maken voor mensen met rollator en scootmobiel zal aan het publiek worden gevraagd een donatie over te maken t.b.v. de aanleg van een kleischelpenpad.