Nieuws

Aan het einde van het lopende jaar maakt de stichting een Nieuwsbrief voor vrijwilligers, donateurs, sponsors, de gemeente Teylingen en andere lezers. Hier kunt u in chronologische volgorde het wel en wee van onze stichting volgen.


In Films en Foto's kunt u terug in de tijd, er is beeldmateriaal van zeer veel activiteiten zoals Kunst in 't Overbosch, Kunst voor Kids, Onderhoud, NL-Doet enz...


Kerstwinnaars

VOORHOUT – Het was zondag 15 december een koude en winderige kerstmarkt, maar geweldig gezellig. Bij het kraampje van de Vrienden van het Overbosch konden de bezoekers hun geluk beproeven met de in Voorhout wereldberoemde ballenbak. Net als ieder jaar verlootte de stichting twee mooie kerststukken. Aan het eind van de middag werden de winnaars getrokken. Jolanda en Huub Paardekooper konden mevrouw Luttige uit Voorhout en de familie Van de Berg uit Noordwijk blij maken met de door hun gewonnen kerststukken van de kerstmarkt tombola.


Tientallen huizen in het Overbosch

VOORHOUT – Het Overbosch is verrijkt met twintig vogelhuisjes. Deze prachtige behuizingen, waarvan het hout beschikbaar is gesteld door Peter van Schooten en die zijn samengesteld door Aad en Co van Dam, zullen de komende lente ongetwijfeld populaire onderkomens worden voor onze gevleugelde vrienden. De vogelhuisjes werden zaterdag 23 november geplaatst tijdens een onderhoudsdag van de Vrienden van het Overbosch. Verwacht wordt dat door meer mezen ook de Eikenprocessierups geminimaliseerd wordt. En het past in de activiteiten van de vrijwilligers om de biodiversiteit van het historische bos verder te vergroten. Ook is het kleischelpenpad weer helemaal ontdaan van bladeren, zodat alle bezoekers weer volop kunnen genieten van het Overbosch.


Bladblazer voor OverboschVOORHOUT – De Kringloopwinkel Herenstraat 63 doneert een bladblazer aan de stichting Vrienden van het Overbosch. De vrijwilligers werden maandag 18 november totaal verrast door deze gulle geste van de Kringloopwinkel. Het Overbosch wordt al acht jaar onderhouden door de mensen, die passie hebben voor dit uniek stukje bosnatuur. In 2012 zorgden zij voor een fraai kleischelpenpad, maar je wilt natuurlijk wel dat dit pad in de herfst goed zichtbaar is. Daarom zijn de vrijwilligers regelmatig in de weer om het blad van het pad te verwijderen. Dit blad te verwijderen met alleen maar harken is lichamelijk zwaar en tijdrovend. De komst van de bladblazer is dé oplossing voor deze twee uitdagingen. Onlangs probeerde de stichting Vrienden van het Overbosch een bladblazer te bemachtigen bij de HLT-beursvloer. Hoewel daar goede contacten werden gelegd, zat er geen bladblazer in. De vrijwilligers van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 hoorden hier van en besloten om de Overbosch vrijwilligers te steunen met de komst van de bladblazer. Aad van der Meer van de Kringloopwinkel laat weten: ,,We zijn blij, dat we de vrijwilligers kunnen helpen met deze bladblazer.’’ Ineke Laroo nam het onderhoudswerktuig dankbaar in ontvangst. Ze stelde: ,,We zijn hier heel blij mee!’’ Voorzitter Joep Derksen van de Stichting Vrienden van het Overbosch concludeerde: ,,Met deze bladblazer wordt het herfstwerk voor onze vrijwilligers een stuk aangenamer!’’


Woonstichting Vooruitgang steunt Overbosch


VOORHOUT – Woonstichting Vooruitgang heeft harken, spades, schoffels en ander onderhoudsmateriaal gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Overbosch. Dit is een van de succesvolle resultaten uit de HLT Beursvloer. Johan van Buren, Manager Wonen en Vastgoed van Woningstichting Vooruitgang, sprak tijdens de beursvloer met enkele bestuursleden van de Vrienden van het Overbosch. Zij waren op zoek naar een bladblazer, om het werk voor de vrijwilligers gemakkelijker te maken. Van Buren bedacht zich, dat zijn organisatie al jaren gereedschap in een kelder heeft staan, waar niets mee gedaan wordt. Dit aanbod werd met beide handen aangenomen. Al de volgende dag overhandigde Van Buren meer dan twintig stukken gereedschap aan Vrienden van het Overbosch-voorzitter Joep Derksen. ,,We zijn blij, dat we het Overbosch kunnen helpen in het onderhoud van dit historische bos in Voorhout’’, geeft Van Buren aan. Namens de vrijwilligers dankt Derksen voor dit gulle gebaar. ,,Mede door deze steun van Woningstichting Vooruitgang krijgen de vrijwilligers in het Overbosch nog meer ondersteuning voor het behouden, onderhouden en verbeteren van het prachtige bos.’’ De komst van een (accu)bladblazer blijft nog een wens van de Stichting Vrienden van het Overbosch.