Nieuws

Aan het einde van het lopende jaar maakt de stichting een Nieuwsbrief voor vrijwilligers, donateurs, sponsors, de gemeente Teylingen en andere lezers. Hier kunt u in chronologische volgorde het wel en wee van onze stichting volgen.


Volg deze link voor foto's en filmpjes van Kunst in 't Overbosch


Kerststuk winnen bij kraam Overbosch!

VOORHOUT– Ook de Stichting Vrienden van het Overbosch had een kraam op de Kerstmarkt. Niet alleen konden kinderen (en volwassenen!) zich vermaken met het ''Overbosch Ballenspel'', ook werden maar liefst drie prachtige kerststukken verloot. Voor slechts 1 euro per lot konden mensen een kans maken om zo'n kerststuk te winnen. De winnaars, zie onder, ontvingen hun prijs al op zondagavond.Donatie Kunst voor Kids

VOORHOUT – Het Meerlandenfonds steunt 'Kunst voor Kids' met een bijdrage van 300 euro. Donderdag 13 december werd een cheque met dit bedrag uitgereikt aan Bram van der Dussen en Joep Derksen, bestuurders van de Stichting Vrienden van het Overbosch. Met deze bijdrage kan ook in 2019 weer 'Kunst voor Kids' worden georganiseerd; voor de zevende keer al weer. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen, zodat kinderen tussen 5 en 12 jaar tijdens dit evenement hun zelf gemaakte kunstwerkjes gratis trots mee kunnen nemen. Kunst voor Kids wordt tegelijk met 'Kunst in 't Overbosch' georganiseerd; de precieze datum van deze evenementen wordt binnenkort bekend gemaakt.


Nieuwe bomen voor het Overbosch

Door de gemeente Teylingen is een begin gemaakt met de vervanging van zieke, dode of omgewaaide bomen. Het gaat in totaal om 2 omgewaaide beuken en een zomereik, vervanging van een niet aangeslagen moerascipres en drie nieuw kastanjes als vervanging voor zieke of dode exemplaren. Links ziet u een jonge rode beuk, ongeveer op die plaats stond een circa 200 jaar oude rode beuk die moest verdwijnen ten gevolge van de aanleg van de turborotonde.


Het kleischelpenpad wordt vernieuwd


Een van de onderdelen van de compensatie ten gevolge van de aanleg van de turborotonde is de vernieuwing van het kleischelpenpad.


Nieuwe stinzenplanten en -bollen in het Overbosch


Een ander onderdeel van de compensatie ten gevolge van de aanleg van de turborotonde is de aanplant van 15.000 stinzenplanten en -bollen in ons Overbosch.


Onderhoud in het Overbosch


De entree is nog een stuk kindveiliger gemaakt. Door de extra bebouwing op de Rijnsburgerweg en de na de voltooiing van de turbo rotonde rijden er meer auto's langs de ingang. De toegang loopt nu in een bocht langs een mooie haag van struiken, om de eikenboom heen, langs de fietsenstalling, het bos in. Fietsers zien direct de fietsenstalling want in het Overbosch mag niet gefietst worden. Bij het verlaten van het bos kunnen kinderen niet meer direct de weg oprennen.


Gift Kringloop Herenstraat 63


Kunst voor Kids heeft een prachtig bedrag, maar liefst € 420, ontvangen van de Kringloopwinkel Voorhout voor de aanschaf van bamboestokken. Hartelijk bedankt!Voor veel meer foto's en filmbeelden zie: Beeld & geluid.